"Kiedy pożywienie jest termicznie obrabiane powyżej 47.2oC przez 3 min. zaczynają zachodzić szkodliwe zmiany powodujące postępujący wzrost uszkodzeń pożywek, użycie wyższych temperatur przez dłuższy okres doprowadza do koagulacji białek, struktura ww. białek po denaturacji prowadzi do niedoborów niektórych niezbędnych aminokwasów, wytwarzanie [...]
Kiełba na grillu traci sporo fatu : ) a niektóre nawet przed obróbką termiczną mają go nie aż tak wiele. Smakowicie to wygląda, na początku myślałem, że jaki fat nite skoro będzie ryż plus mięcho jak to zwykle u chinczyków bywa %) ale taka forma ładowania na pewno daje dużo po dniach na takim deficycie i nie szkodzi jak np. przesadzenie z CN, [...]
Typowy posiłek w dzień bez treningu. Choć równie dobrze mógłby być w "niedzielę po kościele" *250g parówek Fasolka (z puszki - nie liczona = warzywa, to nic że strączkowe, kilograma nie jem ;) ) *Owoce 200g *Wafel białkowy =30g węglowodanów 25g tłuszczy 60g białka Ku uwadze; Podczas obróbki termicznej (o ile nie robimy tego ma głębokim [...]
nie nie wliczam pierdół jak obróbka termiczna ktoś to w ogóle ogarnia? nie wydaje mnie się ważę przed,zwykle na oko i tyle raz zjem 300g czegoś,raz 250g,innym razem 350g i suma summarum będzie wszystko zjedzone wszystko na oko ........może inaczej mam pewne rzeczy które jem stałe ilości jak 3plasterki sera zawsze mają 60g tak samo jak czekolada [...]
Już abstrah**ąc od mocniejszych supli IG nie ma znaczenia, dlaczego : 1. Różnica nawet do 25 % ( ekspozycja na słońce, proporcje amylozy do amylopektyny 2. Obróbka termiczna 3. Asysta pozostałych makroskładników 3. Fruktoza mas niski, a nadmiar mocno szkodzi 4. Różny IG u sportowców 5. Praca przeglądowa 51 badań – IG – Brak wpływu na kompozycje [...]
Cześć , Słuchaj REGUŁA JEST ZAWSZE TAKA SAMA: - -- - PRODUKTY WAŻYMY PRZED OBRÓBKA TERMICZNA ITP. - -- - czyli - Surowe Piersi, Ryż Przed gotowaniem itp. jedyny wyjątek ale to mi się tylko wydaje to jajka bo z nich nic się nie wydostaje itp. A tak to albo wyleci nam woda podczas smażenia lub gotowania np. piersi Albo Napęcznieje i będzie ważyć [...]
jutro odpisze obszerniej, szczególnie z tym łądowanie przed walką;-) a co oznacza "jak ktoś ma dietę", każdy ja ma :-P a to że jesz kurczaka z ryżem oznacza niewiele w kwestii witamin i minerałów. Kurczak nie ma w sobie żadnych wartości znaczących. Ma duzo bialka i mało tłuszczu ;-) tyle. A ryż biały, paraboliczny, basamti też nc specjalnego nie [...]
Cookiee - Adamem nie jestem, ale pozwól że skrobnę 2 zdania jakie ja mam doswiadczenie z suplami. To tylko Adam może się przyczepić, bo to jego dziennik. Ja tam nie mam nic przeciwko. Ale dzięki za odpowiedź również. :) a co oznacza "jak ktoś ma dietę", każdy ja ma :-P oj tam, drobna uszczypliwość, wiadomo, że ma każdy, osoba wcinająca pączek za [...]
Mnie również jest miło Co do samej strawności, to trudno mi się odnieść do wszystkich sugerowanych zależności, chętnie zapoznałbym się z publikacjami dogłębnie analizującymi przedstawiony powyżej temat, bo mnie takie wytłumaczenie nie w każdym momencie przekonuje. Jasne - obróbka termiczna, czy zawartośc dodatkowych składników pokarmowych (np [...]
Tak dobrze zauważyłeś że w stanach i za oceanem oni inaczej ważą produkty przeważnie właśnie wagę podają po obróbce termicznej ale trzeba też brać pod uwagę że obróbka termiczna cały czas jest taka sama i wartości też się nie zmieniają. Jednak większość jest za ważeniem produktów przed obróbką ponieważ przykładowo inna waga będzie jeżeli 200 g [...]
Wszystko waży się przed obróbką termiczną. 100g płatków przed ugotowaniem to xx płatków po ugotowaniu bo nasiąkają wodą/mlekiem i robią się cięższe. Wartości mają i tak dalej jak 100g płatków. Oczywiście te wartości mogą się ciut różnić bo działa na to obróbka termiczna produktu ale tym się nie ma co przejmować. To nie są takie ogromne różnice. W [...]
Logan to jest wersja light kawy kuloodpornej. Nie zaburza kinazy mTor (o ile nie pomyliłam kinaz bo w tym najlepsza jestem) i pod tym względem nie zaburza postu. Co do oleju kokosowego nie rafinowanego nadaje się on do potraw bez obróbki termicznej, jak ktoś pije kawę letnią lub ciepłą to jest ok, do obróbki termicznej należy stosować rafinowany. [...]
Dobry wieczór! Śledzę dziennik od paru ładnych dni anonimowo (na razie doszedłem do 68 strony, ale myślę, że w przeciągu najbliższych dwóch tygodni nadrobię zaległości :)), ale pewna kwestia nie pozwoliła mi pozostać w trybie incognito. A mianowicie - obróbka termiczna pokarmu (głównie mięsa). Zastanawia mnie jak wygląda to u Ciebie... Z tego co [...]
na bank tak jak przemek pisze, nawet takie duszenie czy robienie na grilu czy parze to za kazdym razem też inna waga wyjdzie. | No ale jak tak Ci wygodnie ;p Ja tam trzymam sie tego że ważę wszystko przed obróbką termiczną i tak będzie do końca :)
Tomek - żeby nie było że Cię tutaj jakoś zbywam, wybacz - serio brałem pod uwagę, że trochę sobie szyderę ciagniesz z tematu zrzucania wszystkiego na insulinę.Poza tym napisałeś kilka razy nieprawdę (olej lniany spożyty solo nie obniża insuliny, oliwa także - nie wiem skąd bierzesz informacje,..) Skoro watek się pojawił i pytasz o moje odczucia, [...]
Nie wiem jak to jest ale powiem szczerze ze używałem tego ćwiczenia zarówno przy treningu klatki jak i poprawianie najszerszego choć bardziej czuje klatkę najszerszy muszę być skoncentrowany bardzo. Na plecy wolałem stosować ściąganie drążka wyciągu górnego prosymi rekami na najszerszy cud Ps Krzych666 nie wiem jak dokładnie z tym ryżem ale [...]
Tak jak koledzy wspomnieli, przede wszystkim warto obliczyć swoje zapotrzebowanie kaloryczne i jednak liczyć kalorie - 'na oko' ciężko jest pracować nad sylwetką. W mojej opinii najpierw rzeczywiście warto złapać kilka kg mięśnia, dopiero później myśleć o redukcji, ale zarówno jeden jak i drugi efekt osiąga się głównie w kuchni. Teraz jest dużo [...]